Examen aanvragen

Prijzen van alle praktijk examens

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw + Huur van de lesauto tijdens het examen en alle administratie kosten!


Eerste Praktijkexamen    €245,-

Herexamens                        €220,-

Tussentijdse Toets            €195,-

Faalangstexamen              €260,-

Benor examen                    €275,-

(Staatsexamen)

Examen aanvragen

Soorten examens bij C.B.R. (Let op! de wachttijd van een praktijk examen bedraagt 3 tot 7 weken)

  • CBR examen
  • Tussentijdse toets
  • BNOR. examen
  • Faalangst examen( zie nieuwsmeldingen )

Een BNOR examen is:

Het komt wel eens voor dat een kandidaat 4x zakt voor het CBR examen. De kandidaat moet dan bij het B.N.O.R.(Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid) examen afleggen.

Lang niet iedereen slaagt in één keer voor het rijexamen. Sterker nog, de meeste kandidaten hebben één of meerdere herkansingen nodig om uiteindelijk het examen succesvol af te ronden. Uit de praktijk is gebleken dat zo’n zeven procent van de kandidaten moeite heeft het rijbewijs via het “gewone” praktijkexamen te behalen. Jaarlijks gaat het hierbij om ruim vijfentwintigduizend kandidaten. Als u tot deze groep behoort, is er voor u een andere examen mogelijkheid: het nader onderzoek bij BNOR is een aparte divisie van het CBR.

Na vier examens naar het BNOR:

Als u binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor het CBR- of CCV*-praktijkexamen is er een andere mogelijkheid examen te doen. U komt automatisch bij BNOR terecht voor nader onderzoek. Dit is een bijzondere vorm van examinering. De plaats waar het examen of nader onderzoek wordt afgenomen is rustiger, de beschikbare tijd is langer en er is meer persoonlijke begeleiding. Als u wordt afgewezen, krijgt u na afloop ook een advies hoe u de rijvaardigheid kunt verbeteren. De speciale aanpak bij dit nader onderzoek blijkt voor veel kandidaten goed te werken, getuige het aantal geslaagden dat hoger ligt dan bij de gewone CBR examens.

Mocht u onverhoopt niet slagen voor het nader onderzoek, dan vinden eventuele volgende rijtests ook bij BNOR plaats. Deze regeling geldt voor alle praktijkexamens die het CBR afneemt. Het is niet mogelijk een nader onderzoek af te leggen zonder geldig theoriecertificaat.

Het BNOR maakt de omstandigheden voor u zo gunstig mogelijk. Deze blijken namelijk vaak bepalend te zijn voor de prestaties van kandidaten. (BRON: BNOR)

Als u vragen heeft over het nader onderzoek, kunt u zich wenden tot de divisie BNOR. Uiteraard kunt u ook een folder aanvragen bij uw rij-instructeur (in uw geval Eric) of de nodige vragen tijdens uw rijles vragen.

Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid
Lange Kleiweg 30
2280 GE Rijswijk (ZH)
Tel: (070) 413 03 00

 

Bent u op zoek naar een betrouwbare rijschool in Leiden?

Wij rijden in Leiden en omgeving, zoals; Leiderdorp, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Warmond, Oegstgeest, Wassenaar, Voorhout en Rijnsburg.